Eskil er ny daglig leder i Linka AS

Etter 14 år overlater Knut Arne Aasan sjefstolen i Linka til Eskil Solberg.

– Da vi ble kjent med Eskil, var det ingen ting å lure på lenger, smiler Aasan.

– Han har den faglige kompetansen vi trenger, og han passer som hånd i hanske i Linka.

Markedsføring og mennesker

Eskil Solberg, som opprinnelig er fra Inderøy, studerte russisk i Tromsø før han tok en mastergrad i business administration i Australia. Siden har han jobbet som salgs-og markedsføringssjef i Kvitfjell alpinanlegg og i Hurtigruten og som avdelingsleder i Aqua Kompetanse. Da han etter et halvt år i rollen som markedssjef i Linka fikk spørsmål om han kunne tenke seg å ta over som daglig leder, nølte han ikke et sekund.

– Etter å ha jobbet som mellomleder i en årrekke, ser jeg frem til å bryne meg på daglig leder-rollen, sier Solberg. – Det er store sko jeg skal fylle når jeg tar over etter Knut Arne.

Aasan er en av de seks gründerne som etablerte Linka i 2009. Bedriften, som har spesialisert seg på å bygge og montere høyspentnett; både linje- og kabelprosjekter i lufta, til lands og til vanns, har nå nærmere 25 ansatte. Hovedkontoret ligger på Inderøy, og i tillegg har de kontorer i Molde, Bodø og Sør-Varanger.

– Vi har vokst jevnt og trutt, forteller Aasan. – Alle vi som var med og startet firmaet, jobber her fremdeles, og det ligger mye erfaring og kompetanse i veggene her.

Den største utfordringen Linka nå står overfor, er å få tak i flere ansatte. Elektrifiseringen av samfunnet tvinger frem en utbygging av strømnettet, og energientreprenører som Linka har en enorm jobb å gjøre. Likevel utdannes det på langt nær nok elektromontører.

– Her må næringa gå sammen og gjøre en jobb for å få flere ungdommer interessert i yrket, mener Aasan, som selv tok fagbrevet i 1983. – Jobben passer til alle som er glade i å være ute og bruke kroppen, så jeg håper flere får øynene opp for yrket.

Opp og fram

I likhet med gründerne har mange av de ansatte i firmaet stått mange år i jobben. Mange av dem har også kjøpt seg inn i firmaet.

– Det at de ansatte er oppriktig stolte av faget sitt og glade i jobben sin, var noe av det som fikk meg interessert i å ta over som daglig leder, forteller Solberg. – De som startet firmaet, har lagt et solid fundament for at vi skal fortsette å vokse.

Selv om Aasan slutter som daglig leder, skal han på ingen måte slutte i Linka. I tillegg til å fortsette som faglig leder, går han inn som styreleder og som prosjektleder.

– Endelig kan jeg ut i felt igjen, smiler han. – Jeg trives mye bedre med klatreskoa på høyt oppe i en høyspentmast enn med joggesko inne på kontoret, og jeg gleder meg til å bli med ut på oppdrag land og strand rundt.

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin